Kirurgi Heden

Analfissur

Analfissur är en spricka i huden runt ändtarmsöppningen, anus. Orsaken anses till största delen vara hård avföring, men kan även uppkomma till följd av analsex eller vid vissa hudsjukdomar (ex. psoriasis).

En analfissur kan i det sekundära skedet ge upphov till en förstoppning, till följd av smärtan vid tarmtömning. De flesta personer som lider av detta upplever smärta vid avföring. Smärtan kan kvarstå under flera timmar efter avföringen, men kommer gradvis att minska.

Smärtan beror på att ringmuskeln spänns och har svårt att slappna av. Den spända ringmuskeln gör det svårt för fissuren att läka, och den kan bli djupare och djupare vid fortsatt översträckning av vävnaden.

Ett annat vanligt symptom är blödning, som kan ses i form av färskt blod i avföringen eller på toalettpappret efter torkning. Dessutom uppstår också ofta andra symtom som klåda, svullnad runt ändtarmsöppningen och vätska, och det kan vara svårt att hålla sig helt ren.

På grund av Covid-19
I dessa tider med restriktioner på grund av Covid-19, undanbereder vi att ni har sällskap med in på vår mottagning. Undantag är förälder, tolk eller personlig assistent. Tack för visad hänsyn!
Remiss
Vi tar emot remisser för kirurgiska sjukdomar, gastroskopi och koloskopi från samtliga vårdcentraler.

Vi har ett stort utbud inom kirurgi och behandlingar.

Första besöket hos specialistläkare via remiss 100:-
Återbesök 300:-

Remiss från din läkare

För att komma till oss måste du ha remiss från din läkare alt. skicka en egenremiss.

Tjänster

Bilder

Operationer
Operationer
Operationer
Operationer