Gastroskopi

Gastroskopi är en undersökning som innebär att man med en böjlig slang med kameraoptik längst fram går in via munnen och undersöker matstrupen, magsäcken och tolvfingertarmen. Du kommer att bedövas i svalget med en spray som minskar kräkreflexen, då går undersökningen lättare.

Vi kan också erbjuda lugnande medicin om du känner dig orolig inför ingreppet. Man gör gastroskopi på patienter som har smärta i övre delen av magen, sura uppstötningar och halsbränna. Misstänker man glutenintolerans brukar man ofta utreda detta med gastroskopi.

Under gastroskopin tar man oftast ett vävnadsprov (s.k. biopsi) från slemhinnan, det är ingenting du känner av under undersökningen. Ibland tas prov på helicobacter, en bakterie som kan orsaka magsår. Detta provsvar kommer inom ett dygn och om du har dessa bakterier så kommer du att få antibiotika. Andra prover skickas på analys för att utesluta olika sjukdomar, detta svar dröjer ett par veckor.Ring
031 - 788 88 08

Telefontider:
Mån - tors 08:00 - 10:00

Öppettider: 08:00-17:00

För att komma till oss måste du ha remiss från din läkare alt. skicka en egenremiss. 

Kontakt

Karta

Nyheter

Vi tar emot remisser för Gastroskopi & koloskopi från samtliga vårdcentraler. Väntetid: 3 veckor.

Patienter med remisser från vårdcentraler för borttagning av misstänkta hudförändringar samt operation för nageltrång kan åtgärdas inom 1 vecka.